Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Η μπλε επανάσταση στην ενέργεια

Η οικολογία είναι τρόπος ζωής, μα κυρίως σεβασμός στη Δημιουργία. Είναι κάτι παραπάνω από αγάπη στη φύση, προστασία του περιβάλλοντος, του φυτικού και ζωικού βασιλείου. Είναι η συνειδητοποίηση ότι καθετί στον πλανήτη μας είναι σημαντικό, μια σχέση αλληλεξάρτησης και συμπλήρωσης που επηρεάζει καταλυτικά τη σημερινή και τις επόμενες γενιές.
Η οικολογία δεν έχει πολιτική διάσταση, δεν είναι κίνημα, δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως αριστερή ή δεξιά προσέγγιση, να οριοθετηθεί με ταμπέλες. Αποτελεί επιλογή ζωής, στάση κατανάλωσης ενέργειας και πρώτων υλών, ορθή διαχείριση απορριμμάτων, ενίσχυση της βιοποικιλότητας και διασφάλιση των υδάτινων αποθεμάτων.
Το νερό, αποτελεί τη σημαντικότερη πλουτοπαραγωγική πηγή του πλανήτη και τη βιώσιμη λύση στην παραγωγή ενεργειακών προϊόντων. Η επόμενη τεχνολογική επανάσταση θα ειναι η "μπλε επανάσταση" της νέας εποχής του υδρογόνου. Οι τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας απο ανανεώσιμες πηγές, τα καθαρά καύσιμα μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος από υδρογόνο, η εξοικονόμηση ενέργειας και η επαναχρησιμοποίηση υλικών αποτελούν μονόδρομο στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.
Η γνώση του προβλήματος και η αποδοχή από την κοινωνία των τεχνολογικών αλλαγών συνθέτουν τη μεγάλη πρόκληση σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου